Mekanikal - Pengenalan

PENGENALAN

Cawangan ini terletak di dalam Kompleks JKR Perlis yang beralamat KM3 Jalan Raja Syed Alwi 01000 Kangar, Perlis dengan keluasan kawasan lebih kurang 1 ekar. Cawangan ini diwujudkan bagi membantu JKR dalam kerja-kerja pembaikan jalanraya  dan bekalan air dengan memberi perkhidmatan pembaikan kepada kenderaan, jentera pembinaan dan penyelenggaraan jalan serta loji Bekalan Air.

Memainkan peranan yang penting dalam bidang rekabentuk dan penyelenggaraan perkhidmatan bangunan disamping kerja-kerja sedia ada di atas. Peranan ini sejajr dengan keperluan JKR secara menyeluruh dimana penekanan kepada kualiti dalam bangunan perlu ditingkatkan. Dalam menyahut keperluan Pembangunan Negara, cawangan ini telah membangunkan tenaga kerja teknikalnya dengan mengadakan beberapa latihan sebagai mengukuhkan pengetahuan.

Peranan ini sejajar dengan misi korporat JKR masa kini, iaitu untuk memberi perkhidmatan dan nasihat teknikal kepada Kerajaan, Kementerian dan Jabatan Kerajaan dalam perancangan, rekabentuk, pengendalian dan penyelenggaraan kemudahan jalanraya, bekalan air dan bangunan Kerajaan. Lembaran Perancangan Cawangan ini akan menekankan perancangan-perancangan yang telah dibuat untuk memastikan bahawa sumber-sumber yang ada dimanfaatkan dengan berkesan.


OBEJKTIF

1. Memberi sepenuhnya perkhidmatan dan sokongan bidang Mekanikal mengikut jadual pelaksanaan yang dipersetujui.

2. Memastikan kos pelaksanaan kerja mengikut peruntukan yang dipersetujui.

3. Ke arah aduan sifar daripada pelaggan terhadap perkhimatan yang diberi.

footerJKRPS

Hakmilik © 2020 JABATAN KERJA RAYA NEGERI PERLIS
Paparan terbaik melalui Mozilla Firefox dan Google Chrome dengan resolusi 1024 x 768 ke atas.Laman Web ini menggunakan SUSUN ATUR RESPONSIF.

CorpConstruction

RUANGAN KONTRAKTOR
 1. Senarai Tender Dikeluarkan Klik Disini
 2. Senarai Sebutharga Dikeluarkan Klik Disini
 3. Senarai Keputusan Tender / Sebutharga Klik Disini
 4. Makluman Sebutharga Klik Disini

 

Sistem Aduan Pengguna


Sila klik pada pautan yang diberikan dibawah untuk membuat sebarang aduan.

Sila pastikan anda mengisi maklumat dengan tepat. Aduan anda akan diproses dalam tempoh 5 Hari Bekerja.


Sila klik disini

Pautan Web

Kerajaan Negeri PerlisJabatan Kerja Raya (JKR)MyGovernmentJPAMAMPUSPABiro Pengaduan AwamInstitut Integriti MalaysiaMSCMyIdeasTalent CorpBLESS

eBayar

PILIHAN GALERI
video
GALERI FOTO GALERI VIDEO